Net zoals vele andere hondenliefhebbers begon de hondenpassie in het ouderlijk huis, waar altijd 1 of 2 honden aanwezig waren. Ik ging er dan meestal zelf mee naar een hondenschool, waar met de oude methode (slipketting, straf-vermijdend) werd gewerkt.

Begin 2008 vond ik dan mijn eerste eigen hond, Zoran, een Border Collie puppie. Opnieuw ging ik naar de hondenschool, maar al snel bleek dat Zoran een angstige hond was, en de aanpak van deze hondenschool was niets voor hem. Ondertussen gaf ik wel nog les in dezelfde school omdat de hobby en voldoening van het lesgeven mij enorm aanspraken. 

Anderzijds begon ik half 2008 ook met een sport voor Zoran: DogFrisbee. Ook daar werd ik al snel enorm gepassioneerd door de sport dat ik er kort nadien ook zelf begon les te geven.

Gaandeweg begon ik te beseffen dat ik eigenlijk niet genoeg van honden wist zoals ik altijd dacht. En ondertussen had ik een aantal fouten gemaakt in de opvoeding van mijn eigen hond. Daarom besloot ik in 2010 om de cursus van Geert De Bolster te volgen.

De passie van het lesgeven kon ik niet opzij zetten, en eind 2011 was Frezo een feit!

De belangrijkste opleidingen die ik heb gevolgd:

  • Opleiding SkyHounds (2009): Instructeur dogfrisbee
  • Opleiding Geert De Bolster (2010 – 2011)
    • Gedragstrainer – Hondeninstructeur – Opvoeder
    • Gedragstrainer specialist probleemgedrag